Meeting of the Research Group

Europe/Berlin
Hörsaal 6 (Alpen-Adria-Universität Klagenfurt)

Hörsaal 6

Alpen-Adria-Universität Klagenfurt

Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Hörsaal 6, 1. OG Universitätsstraße 90, 9020 Klagenfurt am Wörthersee Österreich. online: https://zoom.us/j/91917074211?pwd=Z3ZlU081RVNjcTQ0ZnZZOTNLd2N1Zz09
  • Friday, 23 September
    • 09:00 09:20
      Introduction and News 20m
    • 09:20 10:20
      Cross-sectional WP: Explanation 1h
    • 10:20 11:20
      Cross-sectional WP: Model independent experimentation 1h
      • Is SM-EFT a model? 20m
        Speaker: Michael Krämer
      • Classifying Exploratory Experimentation - Three Case studies at the LHC 20m
        Speaker: Peter Mättig
      • Report about the Workshop on Model Independence 20m
        Speaker: Martin King
    • 11:20 12:20
      Cross-sectional WP: Digital Humanities 1h

      "Towards Detecting Dark Matter and MOND Communities"

      Speakers: Adrian Wüthrich, Michael Zichert, Niels Martens, Sophia Haude
    • 12:20 13:20
      lunch 1h
    • 13:20 14:20
      Project B2 1h
    • 14:20 15:20
      Project A1 1h
      • Report about Activities 10m
        Speaker: Jean-Philippe Martinez
      • Effective or/and possible? Historical considerations on the notion of virtuality in modern physics 50m
        Speaker: Jean-Philippe Martinez
    • 15:20 15:50
      Break 30m
    • 15:50 16:50
      Project A2 1h
    • 16:50 17:20
      discussion 30m
  • Saturday, 24 September
    • 09:00 10:00
      Project B1 1h
      • Discovery, Path-dependence, and Epistemic Risk 50m
        Speaker: Marianne van Panhuys (Karlsruhe Institute for Technology)
      • DFG Emmy Noether Young Investigator Group 10m
        Speaker: Florian Boge
    • 10:00 11:00
      Project A3 1h
      • General A3 Report 20m
        Speaker: Dennis Lehmkuhl
      • The Internal-External Distinction in the Unification of Physics 40m
        Speaker: Sophia Haude
    • 11:00 11:30
      break 30m
    • 11:30 12:30
      Project B3 1h
    • 12:30 13:30
      final discussion 1h